0911-79 19 20 | Weitere Sprachen:totrsqruroplmkithrfreneldebg

Д-р Фолкер Лудвиг, стоматолог и имплантолог

Стоматологот д-р Фолкер Лудвиг има стекнато висок углед и одлична репутација во поширокото подрачје на Нирнберг како резултат на својата долгогодишна, професионална работа во стоматологијата. Како искусен имплантолог, во стоматолошката ординација Д-р Лудвиг и Колеги тој е задолжен за подрачјата имплантологија и стоматолошка хирургија. Раководи со тим од околу 10 стоматолози и 60 соработници.

Освен тоа, д-р Лудвиг е и ценет советник на теми поврзани со имплантологија.

Резиме

•              Основање на ординацијата во април 1996 година
•              Специјализација: Имплантологија BDIZ
•              Протетика
•              Главни подрачја на работа во ординацијата:
•              Висококвалитетни протези и имплантологија
•              Стоматолошка хирургија

Членства

•              Германско друштво за орална имплантологија (DGOI)
•              Германско друштво за имплантологија (DGI)
•              Германско друштво за дентална и орална ортодонција (DGZMK)
•              Германско здружение на стоматолози по имплантологија во Европа (BDIZ EDI)
•              Германско друштво за протетска стоматологија (DGPro)

 

Welcome

За Вас ги опфативме на една страница најважните информации како што се работното време, опис на патот за пристап и, се разбира, можноста за закажување термин.

Закажи термин